www.rijschooldirk.be

je rijbewijs halen op een manier die bij je past

Is het eindelijk tijd om zelf achter het stuur te kruipen en wil jij snel en veilig je rijbewijs halen?
Bij de Rijschool Dirk begeleiden onze rijinstructeurs je op jouw tempo naar het behalen van het bromfiets-, auto- of motorrijbewijs.

het vormingsmoment voor begeleiders

Personen die een kandidaat-bestuurder willen begeleiden tijdens de oefenstage zijn verplicht om het vormingsmoment te volgen.

Bromfiets - AM

Je eerste rijbewijs, het rijbewijs AM voor de bromfiets: de start van je gemotoriseerde verkeerscarrière!
De opleiding voor de bromfiets is een belangrijke stap.


Het voorlopig rijbewijs voor bromfietsers is al enige tijd afgeschaft. Nu moet je, om een rijbewijs AM te behalen, een praktijkopleiding van tenminste 4 lesuren volgen in een erkende rijschool. Bij rijschool Dirk willen we die opleiding grondig aanpakken. Het is voor veel jongeren de eerste kennismaking met gemotoriseerde mobiliteit en ook de eerste keer dat ze met een voertuig zullen rijden dat al een wat hogere snelheid kan bereiken.

Auto - B

Je kan kiezen voor een basisopleiding die je verderzet onder begeleiding, van je ouders of van iemand anders (deze personen moeten reeds 8 jaar in het bezit is van een rijbewijs B).
 
Let op ! Vanaf 1 oktober 2017 moet elke begeleider daarvoor een verplicht vormingsmoment volgen van 3 uur.
Deze nieuwe regeling geldt enkel voor het voorlopig rijbewijs dat wordt aangevraagd vanaf 1 oktober. Als je een voorlopig rijbewijs hebt van vóór 1 oktober dan blijft de oude wetgeving van kracht.  Voor alle informatie hieromtrent kan je hier eens gaan kijken.

Het aantal uren opleiding bepaal je helemaal zelf. Afhankelijk van wat de begeleider van jou verwacht na het volgen van de lessen, kan je samen met ons overleggen hoeveel uren noodzakelijk zullen zijn. (Bij de eerste inschrijving moet je wel minstens 6 uur les nemen).
Na verloop van tijd kan je steeds terugkeren naar de rijschool om extra oefeningen te maken, examenparcours te rijden of om praktijkexamen af te leggen onder begeleiding van de een instructeur, met een lesvoertuig.

Een andere mogelijkheid is het volgen van 20 uren rijles, waarin wij je opleiden naar een veilig chauffeur.  Het volgen van deze opleiding maakt van jou nog geen perfecte chauffeur, maar je bent niet meer afhankelijk van een begeleider om ervaring op te doen. Dankzij die ervaring ben je beter voorbereid om praktisch examen af te leggen.

Ook bij deze opleiding staat het je vrij na verloop van tijd terug te keren voor nog extra oefening of een evaluatie.

Praktijk vanaf 17 jaar MET begeleider
Praktijk vanaf 18 jaar ZONDER begeleider
Stacks Image 566
Motorfiets - A/A1/A2

Het nieuwe motorrijbewijs is in voege vanaf 1 mei 2013. Je leeftijd bepaalt de categorie van motorfiets waarmee je start met de opleiding.

Categorie A1:
Leeftijd vanaf 18 jaar
Vermogen van de motorfiets: max. 125 cc en 11 kW

Een 125cc motorfiets met je autorijbewijs?
Wie na 1 mei 2011 het rijbewijs B heeft behaald en reeds 2 jaar in het bezit is van dit rijbewijs B moet 4uur rijles volgen en is niet verplicht een praktisch examen af te leggen. Het rijbewijs categorie B wordt aangepast met vermelding van de code 372 of 373. Opgepast, dit is enkel geldig in België !
Als je je autorijbewijs hebt behaald voor 1 mei 2011 word je hier van vrijgesteld.
Het rijbewijs categorie B wordt aangepast met vermelding van de code 372 of 373. Opgepast, dit is enkel geldig in Belgie !

Categorie A2:
Leeftijd vanaf 20 jaar
Vermogen van de motorfiets: max. 35 kW (dit staat gelijk met 47 PK)
 
Categorie A:
Leeftijd vanaf 24 jaar
Leeftijd vanaf 22 jaar indien je reeds 2 jaar houder bent van het rijbewijs A2
Vermogen van de motorfiets: onbeperkt

Verplichte basisopleiding van 9u praktijk + examen manoeuvres (Voorlopig rijbewijs)

Met de basisopleiding van 9u starten we met een korte theoretische inleiding waar de belangrijkste aspecten van het veilig motorrijden aan bod komen.Correcte zithouding, stabilisatie-oefeningen, gasdosering, kijktechniek, opschakelen en verschillende remtechnieken komen aan bod. Alles gebeurt op het tempo van de kandidaat. De moeilijkheidsgraad wordt geleidelijk aan opgetrokken.

Op ons afgesloten oefenterrein (3300 m²) worden de essentiële rijtechnieken aangeleerd en trachten we de cursisten goed voor te bereiden op het praktisch examen. 50% van deze opleiding dient ook te gebeuren op de openbare weg. Tijdens het gedeelte op de openbare weg staat de leerling in contact met de instructeur via radioverbinding. Een persoonlijke begeleiding wordt gegarandeerd.
Als de kandidaat slaagt in zijn examen op het privaat terrein kan hij een voorlopig rijbewijs bekomen en dit heeft een geldigheid van max. 12 maanden. Ten vroegste na 1 maand kan je met je eigen motor het examengedeelte op de openbare weg afleggen.

Wens je uiteindelijk toch het examen af te leggen onder begeleiding en met motor van de rijschool, moet er nog 3u praktijk bijgevolgd worden.

Doorgedreven opleiding van 12u praktijk + volledig examen (Definitief rijbewijs)
 
In de doorgedreven opleiding krijg je bovenop de basisopleiding nog extra 3 uur rijles. Ook hier geldt het principe dat 50% van de opleiding dient te gebeuren op de openbare weg.

Vormingsmoment begeleider
Iedereen die, tijdens de oefenperiode, een leerling wil begeleiden om een rijbewijs B te behalen, moet op het voorlopig rijbewijs worden vermeld. 
Vanaf 1 oktober moet elke begeleider daarvoor een verplicht vormingsmoment volgen van 3 uur.
Deze nieuwe regeling geldt enkel voor het voorlopig rijbewijs dat wordt aangevraagd vanaf 1 oktober. Als je een voorlopig rijbewijs hebt van vóór 1 oktober dan blijft de oude wetgeving van kracht. 

De prijs voor deze sessie bedraagt 20 Euro per begeleider.

Het vormingsmoment richt zich uitsluitend naar de begeleiders. De aanwezigheid van de leerling bestuurder is geen meerwaarde, maar wel toegelaten. We adviseren om dit vormingsmoment enkel door de begeleiders te laten volgens.

Indien de leerling toch is doorgegeven als deelnemer, en deze niet aanwezig is, dan zal het attest enkel afgegeven worden mits extra betaling van € 20.
Om de beperkte plaatsen van het vormingsmoment optimaal te benutten zijn we genoodzaakt ons strikt aan deze afspraken te houden. Met dank voor uw begrip.
Stacks Image 344
Na de inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met de nodige informatie.

De betaling dient te gebeuren binnen de 2 werkdagen.
De inschrijving is definitief na ontvangst van het inschrijvingsbedrag.
Stacks Image 348
BIJ UW INSCHRIJVING, MAAK UW KEUZE (indien beschikbaar)

Locatie cursus
1780 Wemmel - Kaasmarkt 75 (GC De Zandloper)
1982 Weerde - Kostervoetweg 2

Onze kantoren zijn momenteel open. Contacteer ons of breng een bezoek.

Onze kantoren zijn momenteel gesloten.

Openingsuren

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Zaterdag

14:00 - 18:00
14:00 - 18:00
14:00 - 18:00
14:00 - 18:00
10:00 - 12:00

RIJSCHOOL DIRK

⦿ 1780 WEMMEL Kaasmarkt 17
02/460 51 58
✉︎ info@rijschooldirk.be

© 2000-2018 :: Rijschool Dirk :: Webdesign RL

Om onze website zo optimaal mogelijk weer te geven maken wij gebruik van cookies. Wij respecteren de privacy van bezoekers op onze website.