+32 475 738 593
www.motoropleiding.be

Centrum Motoropleiding Dirk

Vervolgopleiding ADVANCED & MASTER

Archive

  Vervolgopleiding ADVANCED

  Archive
  Deze dag wordt gegeven door professionele motorinstructeurs.
  De moeilijkheidsgraad van deze dag is afhankelijk van het niveau van de groep.
  Tijdens deze dag is de snelheid van ondergeschikt belang. De cursisten worden gedurende de volledige dag persoonlijk opgevolgd en geëvalueerd.

  Dagindeling :

  08:30 tot 10:15 uur :
  Kennismaking met de cursisten en invullen van de nodige documenten (afstand van verhaal). Korte theoretische uitleg over de verschillende aspecten van motorrijden, zoals remtechnieken (lage en hoge snelheid, noodstop) Motorbeheersing bij lage snelheid, bochtentechniek, verschillende zithoudingen , veilige rijlijnen in verschillende situaties en defensieve rijtechnieken op de openbare weg …….

  10:30 tot 12:00 uur :
  Op een afgesloten oefenterrein buiten het verkeer oefenen we op motorbeheersing op lage snelheid, stabilisatie oefeningen, stabilisatie door gebruik van de achterrem, gasdosering en (slippende) koppeling. Korte bochten en korte slalom in combinatie met de juiste kijktechniek, remtechnieken op hogere snelheid (50 - 70 en 90 km/u).

  12:15 tot 13:15 uur :
  Lunchpauze

  13:15 tot 16:30 uur :
  Technische rit op de openbare weg.

  16:30 uur :
  Evaluatie

  Tijdens de rit volgt u niet gewoon de instructeur maar zal u zelf verschillende keren voorop rijden.
  Onze lesmotoren zijn uitgerust met een camera. Deze beelden zullen gebruikt worden tijdens de bespreking in groep.

  Deze cursus volgt u met eigen motor.
  Prijs : 99 € (inclusief ontbijt - koffie/croissants) - en lunch)

  CMD werkt al vele jaren samen met de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) om de veiligheid van de Vlaamse motorrijder te verbeteren.
  Hierdoor is het mogelijk om de opleiding Advanced aan te bieden aan het voordeeltarief van
  99 € ipv 165 €

  Vervolgopleiding MASTER

  Deze opleiding sluit perfect aan op de doorgedreven motorbeheersing Advanced. De basistechnieken die reeds gezien zijn bij de Advanced worden herhaald, maar worden nu complexer en uitgevoerd op hogere snelheid.

  Deze cursus volgt u met eigen motor.

  Prijs : 99 € (inclusief ontbijt - koffie/croissants) - en lunch)
 • Deze opleidingen wordt in samenwerking met READY to RIDE en VSV georganiseerd. Om verder te gaan voor de inschrijving klik ….
  Voor wie?
  Iedereen met een geldig rijbewijs A, A2 en A1 kan deelnemen.
  In sommige gevallen kan je ook met een geldig rijbewijs B deelnemen.
  Een voorlopig rijbewijs? Nog even wachten, nadien altijd welkom.


  Wat mag je verwachten?
  Voor elke motortraining hanteren we een maximum van 5 deelnemers per instructeur. Op die manier garanderen we een persoonlijke begeleiding doorheen de training zodat je voldoende tips en tricks krijgt om nadien als betere en veiligere motorrijder de weg op te gaan.

  Deel 1: Veilig motorrijden
  We starten met een korte kennismaking van de deelnemers en polsen naar je verwachtingen van de motortraining en je voorgeschiedenis als motorrijder. Zo kunnen we een training aanbieden die inspeelt op je wensen en verwachtingen.
  In groep bespreken we wat veilig motorrijden betekent en alle zaken die erbij komen kijken. Zo bekijken we bv. de voor- en nadelen van verschillende posities die je kan innemen op de openbare weg om (de meest voorkomende) ongevallen tijdig op te merken en zo het risico op mogelijk ongevallen te vermijden.

  Deel 2: Op een afgesloten terrein
  Na de theorie volgt de praktijk met oefeningen op een afgesloten terrein. Je oefent de motorbeheersing op lage snelheid, tractiecontrole, beheersing van remtechnieken en koppeling, correcte zithouding en kijktechniek, behendigheidsoefeningen,... Je leert ook correct een noodstop te maken en ontdekt meer over de relatie tussen snelheid en remafstand.

  Deel 3: Op de openbare weg
  In de namiddag ga je de openbare weg op. Je krijgt tips over je positie op de weg, over zien en gezien worden, maar ook hoe je voldoende (over)zicht behoudt en hoe je verkeersinzicht opbouwt en anticipeert tijdens het motorrijden.

  Leuk extraatje
  Na de training ontvang je een exemplaar van onze brochure 'Veilig rijden met de motor".
Algemene voorwaarden
 • De deelnemer dient in het bezit te zijn van een geldig motorrijbewijs
 • De instructeurs zijn door CMD of motorrijschool Dirk aangesteld.
 • Het is de deelnemer niet toegestaan een duorijder mee te nemen zonder de toestemming van CMD.
 • Bij bestemming is de duorijder onderworpen aan de algemene voorwaarden en wordt hij/zij aanzien als deelnemer.
 • Door inschrijving van de deelnemer/cursist, doet hij/zij afstand van ieder beroep op gerechtelijk verhaal op CMD - Rijschool Dirk of een door CMD / Rijschool Dirk aangestelde medewerker/instructeur.
 • Voor schadegevallen en ongevallen ontstaan voor, tijdens of na de opleiding wijst CMD / Rijschool Dirk iedere verantwoordelijkheid of verplichting af met betrekking tot iedere schade aan personen, materiaal of andere …
 • De deelnemer / cursist : duopassagier zijn volledig verantwoordelijk voor door hen, direct of indirect veroorzaakte schade of ongeval, voor overtredingen van wettelijke voorschriften of ter plaatse geldende voorschriften of reglementen.
 • De deelnemer / cursist / duopassagier zal nimmer CMD / Rijschool Dirk of haar instructeurs aansprakelijk stellen voor enige actie of nalatigheid door hun begaan.
Annulatievoorwaarden
Annuleringsvoorwaarden
Bij annulatie meer dan 14 dagen voor aanvang  van de opleiding zal het inschrijvingsgeld worden terugbetaald en zal er een administratieve onkost worden aangerekend van 30 €
 
Annulatie
minder dan 14 dagen voor aanvang van de cursus of bij afwezigheid is er geen terugbetaling mogelijk.  Er zal geen terugbetaling gebeuren gezien de hoge werkingskosten.
 
In uitzonderlijke gevallen en dit in samenspraak met CMD kan er een financiële tegemoetkoming gebeuren of kan er een nieuwe opleiding gevolgd worden bij CMD op een latere datum.
© motoropleiding.be
Original design by DS