+32 475 738 593
www.motoropleiding.be

Centrum Motoropleiding Dirk

Vervolgopleiding (Anti-)sliptraining

Archive
 • Volg een cursus motorbeheersing met (anti-)sliptraining. Tijdens deze cursusdag besteden wij heel veel tijd aan motorbeheersing en verschillende rijtechnieken omdat we er van uitgaan dat de cursisten al voldoende rijervaring hebben op de weg.
  We gaan op zoek naar het moment waar onze grip overgaat in slip.
  Een sliptraining met onze slipmotoren leert ons dan ook in deze situaties onze motor rechtop te houden en de controle te bewaren.

  Tijdens de training ervaren we een totale blokkering op het voor- en achterwiel en leren dit nadien te controleren.

  Aquaplanning, het rijden over obstakels, remmen in bochten, noodstops op diverse soorten ondergrond komt aan bod.

  Dagindeling :

  08:30 tot 10:15 uur :
  Kennismaking met de cursisten en invullen van de nodige documenten (afstand van verhaal).
  Tijdens het ontbijt worden er verschillende aspecten van het motorrijden besproken …

  10:30 tot 12:00 uur :
  Op een afgesloten oefenterrein buiten het verkeer oefenen we op motorbeheersing bij relatief lage snelheid, stabilisatie oefeningen, stabilisatie door gebruik van de achterrem, gasdosering en (slippende) koppeling. Korte bochten en korte slalom in combinatie met de juiste kijktechniek, remtechnieken op hogere snelheid (50 - 70 en 90 km/u).

  12:00 - 13:15 uur
  Sliptraining met de motoren van de slipschool

  13:15 tot 14:15 uur
  Lunchpauze

  14:15 tot 17:00 uur :
  Terug naar oefenterrein, waar we onderweg nog enkele aspecten van het motorrijden in de praktijk gaan omzetten : keerbewegingen op de openbare weg, rijden op onverharde ondergrond … We leren onze grondspeling van de motor optimaal te gebruiken.


  Prijs : 215 € (inclusief ontbijt - koffie/croissants), lunch en gebruik slipmotoren)

  Om een persoonlijke opvolging te garanderen beperken we ons tot maximum 5 cursisten.
 • Even geduld … laden ….
Algemene voorwaarden
 • De deelnemer dient in het bezit te zijn van een geldig motorrijbewijs
 • De instructeurs zijn door CMD of motorrijschool Dirk aangesteld.
 • Het is de deelnemer niet toegestaan een duorijder mee te nemen zonder de toestemming van CMD.
 • Bij bestemming is de duorijder onderworpen aan de algemene voorwaarden en wordt hij/zij aanzien als deelnemer.
 • Door inschrijving van de deelnemer/cursist, doet hij/zij afstand van ieder beroep op gerechtelijk verhaal op CMD - Rijschool Dirk of een door CMD / Rijschool Dirk aangestelde medewerker/instructeur.
 • Voor schadegevallen en ongevallen ontstaan voor, tijdens of na de opleiding wijst CMD / Rijschool Dirk iedere verantwoordelijkheid of verplichting af met betrekking tot iedere schade aan personen, materiaal of andere …
 • De deelnemer / cursist : duopassagier zijn volledig verantwoordelijk voor door hen, direct of indirect veroorzaakte schade of ongeval, voor overtredingen van wettelijke voorschriften of ter plaatse geldende voorschriften of reglementen.
 • De deelnemer / cursist / duopassagier zal nimmer CMD / Rijschool Dirk of haar instructeurs aansprakelijk stellen voor enige actie of nalatigheid door hun begaan.
Annulatievoorwaarden
Annuleringsvoorwaarden
Bij annulatie meer dan 14 dagen voor aanvang  van de opleiding zal het inschrijvingsgeld worden terugbetaald en zal er een administratieve onkost worden aangerekend van 30 €
 
Annulatie
minder dan 14 dagen voor aanvang van de cursus of bij afwezigheid is er geen terugbetaling mogelijk.  Er zal geen terugbetaling gebeuren gezien de hoge werkingskosten.
 
In uitzonderlijke gevallen en dit in samenspraak met CMD kan er een financiële tegemoetkoming gebeuren of kan er een nieuwe opleiding gevolgd worden bij CMD op een latere datum.
© motoropleiding.be
Original design by DS