CMD Nieuwsbrief - Januari 2020
06-01-2020 12:13  |  1315  |  A+ | a-

Gans het CMD-team wenst jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.











Wens je het nieuwe motorjaar veilig in te zetten?  Wat opfrissing na de winterstop nodig ?  Schrijf u in voor onze motoropleidingen Advanced en Master !
Alle info : klik hier




NIEUW in onze opleidingen : Expert motorbeheersing ‘verhoogde rijvaardigheid’.
Deze opleiding is gericht naar motorrijders met een heel hoog niveau en richt zich hoofdzakelijk op het maximaal beheersen van de motorfiets.
Een optimale motorbeheersing heeft als resultaat dat de focus voor 100% naar het gebeuren op de weg kan gaan.
Deze exclusieve cursus wordt in samenspraak met u vastgelegd in functie van u en onze mogelijkheden.
Programma is uiteraard aanpasbaar in functie van uw vraag of noden…
Alle info : klik hier

DAG VAN DE MOTORRIJDER
Save the date: 5e editie van Dag van de Motorrijder op zondag 29 maart 2020.
De winter is nog maar net in ’t land of we kijken al reikhalzend uit naar de lente. Want een nieuwe lente betekent de start van het nieuwe motorseizoen. Op zondag 29 maart 2020 kunnen motorrijders op verschillende locaties in Vlaanderen hun rijkunsten opfrissen en hun motor en banden verwennen met een technisch nazicht.
Alle info is te vinden : https://www.dagvandemotorrijder.be/

NA DE WINTER …
  • Kijk onder de motor voor lekkages
Kijk goed onder de motor of je ergens een plas ziet. Je motor kan om meerdere plekken vloeistoffen lekken en het is daarom zaak om nog eens goed te kijken. Je kan voor zekerheid ook de motor zelf controleren op lekkages.
  • Sluit je accu aan op een acculader
Met een winterstop is het aan te raden om je accu aan te sluiten op een acculader. Dit verlengt de levensduur van je accu, je weet in welke staat je accu verkeerd en je motor staat klaar wanneer jij dat ook bent. Als je bent vergeten om je accu aan te sluiten, is het raadzaam om voor het rijden je accu een dag aan een acculader te hangen. Hiermee weet je zeker dat je voldoende prik in je accu hebt zitten.
  • Controleer je bandenspanning
Met de juiste bandenspanning haal je het meeste uit de wegligging van een motor. Een te lage bandenspanning zorgt er ook voor dat je verbruik omhoog gaat en de banden sneller slijten. Let er op dat een te hoge bandenspanning ten kosten gaat van de grip.
  • Test je remmen voordat je gaat rijden
Check voor dat je weg rijdt eerst of je remmen het doen. Knijp je voorrem in en trap even op je achterrem om erachter te komen of er genoeg druk in het remsysteem is. Als je langs je remschijven kijkt kan je zien of je remblokjes versleten zijn. Als je geen remvlak meer overhebt en alleen nog maar de plaatjes van de remblokjes zijn deze overduidelijk aan vervanging toe. Zie je nog een paar millimeter op het remvlak dan is dat een teken dat je remblokjes snel aan vervanging toe zijn.
  • Check je verlichting
Tijdens je motortheorie leer je dat je het beste voor elke rit je verlichting kan controleren. Ik ken zelf niemand die dat doet en kan me voorstellen dat er weinig mensen zijn die dat elke keer doen. Wel is het handig om dit eens in de zoveel tijd te doen, bijvoorbeeld na de winterstop.

BUITENLANDSE STAGES 2020
De bochtenstage naar de Vogezen is volgeboekt!
Voor de stage naar de Taunus zijn nog enkele kamers beschikbaar.  Klik hier voor meer info.



Dirk De Clercq
 


© 2020 - motoropleiding.be



 
Top