+32 475 738 593
www.motoropleiding.be

Centrum Motoropleiding Dirk

Buitenlandse opleidingen

Archive
Jaarlijks organiseert CMD een motortraining naar de Franse Vogezen en het Duitse Taunusgebergte.
Onder leiding van professionele gebrevetteerde motorinstructeurs krijgt u gedurende 4 dagen motortraining in een prachtige natuur met een grote verscheidenheid van wegen en vooral heel veel bochten.
Deze stage kan gevolgd worden door de ervaren , alsook de minder ervaren motorrijder met gelijk welke motorfiets!
Het is zeker geen race-cursus, veiligheid staat centraal.
Elke deelnemer krijgt de nodige tips en tricks om het rijden in de bergen zoveel aangenamer en veiliger te maken!
We voorzien Max. 4 cursisten per instructeur waardoor een persoonlijke opvolging wordt gegarandeerd!

Er wordt een trip voorzien naar het Noordfranse Picardië. Deze 3-daagse reis staat volledig in het teken van fijne ritten langs bochtige wegen met mooie uitzichten langs karakteristieke dorpjes en kastelen met ongelooflijk mooie vergezichten. Door de professionele begeleiding ter plaatse kan je tijdens deze reis zorgeloos genieten…
 • INSCHRIJVEN

  Inschrijven Vogezen

  • Vul mijn in online formulier.
  • Vul mijn in online formulier.
  • Vul mijn in online formulier.
  2020 …. onze derde editie van de Bochtenstage Vogezen komt er aan !! Wegens het succes van deze vierdaagse in 2018 en 2019 organiseren we een vervolg aan deze buitenlandse bochtenstage.

  De plaatselijke ritten zijn ook wat bijgeschaafd zodat we nu volop kunnen genieten van berg-op en berg-af te rijden. Zo krijgen we terug onze Le Grand Ballon, de Balon d'Alsace, Markstein, Col de la Schlucht en Col d'Oreren voor de wielen. Elke berg met zijn eigen specifieke 'moeilijkheidsgraad'. Want het is duidelijk, wie naar de Vogezen rijdt, legt de lat iets hoger.

  Het hotel bevindt zich aan de voet van de 'Col du Bonhomme', zodat we alle dagen vertrekken en eindigen met deze col.

  Deze bergstage is zeker geen racecursus, goed en veilig motorrijden blijft primordiaal.
  Tijdens de dagritten worden regelmatig evaluatiemomenten en bijsturing voorzien ! Zo zullen er in de voormiddag en namiddag koffiestops voorzien worden.

  Ook de duorijder krijgt de nodige tips en tricks.

  Om een persoonlijke opvolging te garanderen zorgen we voor maximaal 4 cursisten per instructeur.

  DATUM : 7 tot 10 augustus 2020
  PRIJS : (Op basis van HP) Enkele kamer € 590 - Dubbele kamer € 540 (pp) - Dubbele kamer (piloot/duo) € 855
  Stacks Image 813

 • INSCHRIJVEN

  Inschrijven Taunus

  • Vul mijn in online formulier.
  • Vul mijn in online formulier.
  • Vul mijn in online formulier.
  De prachtige omgeving en de grote verscheidenheid van bochten zorgen voor fantastisch motorplezier.
  Tijdens deze vierdaagse gaan we trachten om onze rijvaardigheid op de motor te verhogen en de bochtentechniek goed onder de knie te krijgen.
  Deze bergstage kan gevolgd worden door iedere motorrijder met een minimum aan rijervaring en ongeacht het type motor.

  Deze bergstage is zeker geen racecursus, goed en veilig motorrijden blijft primordiaal.
  Tijdens de dagritten worden regelmatig evaluatiemomenten en bijsturing voorzien ! Zo zullen er in de voormiddag en namiddag koffiestops voorzien worden.

  Ook de duorijder krijgt de nodige tips en tricks.

  Om een persoonlijke opvolging te garanderen zorgen we voor maximaal 4 cursisten per instructeur.

  Niet alleen de plaatselijke ritten zijn prachtig, maar ook de heen- en terugreis zijn speciaal uitgestippeld waardoor ook deze momenten interessant zijn.

  Na de aankomst, de eerste avond in het hotel, voorzien we een kort theoretisch gedeelte waar we aan de hand van een PPP de nodige uitleg geven over rijtechnieken in de bergen. Hoe nemen we de blinde of de overzichtelijke bocht, de haarspeldbocht, de schroefbocht, rijlijnen, risicoperceptie … enz. We kunnen dan indien gewenst aan de hand van de eerste heen-reiservaring de groep indelen in functie van het niveau van de deelnemers.
  Het vakantiegevoel is nooit ver weg. Op reis zijn met een groep gelijkgestemde zielen met dezelfde passie, namelijk het motorrijden is een ongelofelijke ervaring. Deze stage zal zorgen voor een betere motorbeheersing.

  DATUM : 10 tot 13 september 2020
  PRIJS : (Op basis van HP) Enkele kamer € 590 - Dubbele kamer € 540 (pp) - Dubbele kamer (piloot/duo) € 855
  Stacks Image 1073
  10 september - 13 september 2020

 • INSCHRIJVEN

  Inschrijven Picardiƫ

  • Vul mijn in online formulier.
  • Vul mijn in online formulier.
  • Vul mijn in test formulier.
  Centrum Motoropleiding Dirk biedt je na de tweede succesvolle editie opnieuw een Picardiëreis aan. Deze 3-daagse reis staat volledig in het teken van fijne ritten langs bochtige wegen met mooie uitzichten langs karakteristieke dorpjes en kastelen met ongelooflijk mooie vergezichten. Door de professionele begeleiding ter plaatse kan je tijdens deze reis zorgeloos genieten…
   
  De route start met een beperkt stuk autosnelweg om dan meteen over te schakelen naar prachtige wegen met mooie uitzichten. Tijdens de ritten voorzien we voldoende pauzes. Dag 1 sluiten we af aan hotel Le Griffon waar we 2 keer overnachten.
  Voor het avondeten heb je bij het driegangenmenu telkens keuze tussen een 4-tal gerechten aangevuld met een tip-van-de-dag gemaakt met ingrediënten vers van de markt. Dranken tijdens het avondeten zijn inbegrepen in de prijs. Na een heerlijke nachtrust ontbijten we buiten, als het weer het toelaat.

  Picardië is een streek in het noorden van Frankrijk. In deze streek krioelt het van kastelen, versterkte abdijen en kerken. Langsheen de stedelijke gebieden ligt een heuvelachtig langschap met bossen en weilanden. Aan bochtige wegen geen gebrek langsheen de voor jou uitgestippelde routes. Deze reis is geen opleiding, maar als je graag tips krijgt staan onze instructeurs klaar om je verder te helpen. De prachtige omgeving en de grote verscheidenheid van bochten zorgen alvast voor fantastisch motorplezier voor iedere motorrijder. Een echte aanrader, zeker voor de duorijders.  DATUM : 5 juni tot 7 juni 2020
  PRIJS :
  (Op basis van HP) Enkele kamer € 395 - Dubbele kamer € 345 (pp) - Dubbele kamer (piloot/duo) € 690
  Stacks Image 1078
Algemene voorwaarden
 • De deelnemer dient in het bezit te zijn van een geldig motorrijbewijs
 • De instructeurs zijn door CMD of motorrijschool Dirk aangesteld.
 • Het is de deelnemer niet toegestaan een duorijder mee te nemen zonder de toestemming van CMD.
 • Bij bestemming is de duorijder onderworpen aan de algemene voorwaarden en wordt hij/zij aanzien als deelnemer.
 • Door inschrijving van de deelnemer/cursist, doet hij/zij afstand van ieder beroep op gerechtelijk verhaal op CMD - Rijschool Dirk of een door CMD / Rijschool Dirk aangestelde medewerker/instructeur.
 • Voor schadegevallen en ongevallen ontstaan voor, tijdens of na de opleiding wijst CMD / Rijschool Dirk iedere verantwoordelijkheid of verplichting af met betrekking tot iedere schade aan personen, materiaal of andere …
 • De deelnemer / cursist : duopassagier zijn volledig verantwoordelijk voor door hen, direct of indirect veroorzaakte schade of ongeval, voor overtredingen van wettelijke voorschriften of ter plaatse geldende voorschriften of reglementen.
 • De deelnemer / cursist / duopassagier zal nimmer CMD / Rijschool Dirk of haar instructeurs aansprakelijk stellen voor enige actie of nalatigheid door hun begaan.
Annulatievoorwaarden
Annuleringsvoorwaarden
Bij annulatie meer dan 14 dagen voor aanvang  van de opleiding zal het inschrijvingsgeld worden terugbetaald en zal er een administratieve onkost worden aangerekend van 30 €
 
Annulatie
minder dan 14 dagen voor aanvang van de cursus of bij afwezigheid is er geen terugbetaling mogelijk.  Er zal geen terugbetaling gebeuren gezien de hoge werkingskosten.
 
In uitzonderlijke gevallen en dit in samenspraak met CMD kan er een financiële tegemoetkoming gebeuren of kan er een nieuwe opleiding gevolgd worden bij CMD op een latere datum.
© motoropleiding.be
Original design by DS