CMD Nieuwsbrief - Augustus 2020
06-08-2020 9:15  |  1601  |  A+ | a-
HALFWEG 2020
 
Het kalenderjaar is halfweg. Iedereen zal de afgelopen tijd anders en toch ook hetzelfde hebben beleefd. Wij beleefden de afgelopen maanden toch met een dubbel gevoel.
De tijd ging traag en snel tegelijkertijd. Alsof de tijd geen goede tractiecontrole had.
Lockdown, bubbels, social distancing en nog vele andere termen overheersten afgelopen tijd onze vocabulaire. Het was eens wat anders dan tractie, ABS, aangrijpingspunt,….
De handen insmeren met desinfecterende zeep en de temperatuur meten van onze deelnemers. Het was eens wat anders dan kettingen smeren en de motor op temperatuur laten komen.
 
Het was anders dan anders. Toch blij dat we opnieuw aan de slag mochten na de opgelegde lockdown (zie nieuwsbrief maart), maar het was toch aanpassen. Sinds de toegestane heropstart zijn we er opnieuw ingevlogen, telkens zo goed mogelijk rekening houdende met de maatregelen die ons opgedragen werden. Daar hebben wij ons in het belang van iedereen aan gehouden en dat heb jij wellicht ook gemerkt wanneer je aanwezig was op een van onze trainingen.
Wij willen je bedanken dat we gedurende deze vreemde periode je mochten verwelkomen op een van onze opleidingen en hopelijk mogen we dat blijven doen in de toekomst. Je mag op ons rekenen dat wij zolang het nodig is meer dan ons best zullen doen om alle trainingen zo veilig mogelijk te laten doorgaan. Zowel op als naast de motorfiets.

 
IMPACT OP WERKING CMD
De verstrengde maatregelen resulteerden tot de annulering van onze gepland vierdaagse Ardennenreis. Deze vierdaagse opleiding was al een aangepaste versie van de Vogezenreis, maar ter bescherming van alle deelnemers, instructeurs en hun omgeving beslisten we om de reis te annuleren. We wachten de situatie af en bekijken wanneer we een nieuwe reis kunnen vastleggen.
  • Handgel is steeds voorradig op het terrein.
  • Wij voorzien voor het theoretisch gedeelte een lokaal dat groot genoeg is om voldoende onderlinge afstand van minstens 1,5 meter te garanderen.
  • Bij opleidingen met meerdere kandidaten zullen we voor de start van de opleiding de koorts van alle aanwezigen meten. Zo kunnen we veilig en verantwoord starten aan de opleiding.
  • Wij voorzien veel data in de maanden augustus en september om de opleidingen in kleine groepen aan te bieden en alles vlot en veilig te laten verlopen. Check hier de beschikbare data.
BMW-tjes (Boeiende Motor Weetjes)
De politie volgt jaarlijks een motortraining om hun rijkunsten scherp te houden. Wij kregen politiezone AMOW op bezoek. Zij kregen een pittige training voorgeschoteld. Wie dus beweert dat je na het rijbewijs niets meer kan leren, die heeft het duidelijk mis. Blijven trainen (op een juiste manier) is dus enorm belangrijk. Dat doet trouwens elke topatleet. Enkele beelden van het politiebezoek kan je terugvinden op onze Facebookpagina.



Een van onze instructeurs heeft trouwens ook een link met de politie. Na een interne CMD opleiding over HOE iemand goed leren motorrijden (want dat is anders dan zelf goed rijden) is hij intussen een vaste waarde geworden in ons team. Hij is intussen ook bij de politie doorgegroeid als docent van de motorrijders bij de politie. Benieuwd of je weet over wie we het hebben…

We werken op dit moment aan een nieuwe intensieve opleidingsreis van meerdere dagen. Hopelijk kunnen we in een van onze volgende nieuwsbrieven al enkele data lanceren.

Bij CMD staan we aan het begin van heel wat motorrijders hun motorrijlesgevers carrière. Wie erkend motorinstructeur wil worden is verplicht om vooraf een 4-daagse motoropleiding te volgen. Tijdens deze vier dagen gaan we gedetailleerd in op rijtechnieken en besteden we veel aandacht aan WAT veilig motorrijden is, WAAROM veilig motorrijden belangrijk en leuk is en vooral HOE je iemand leert om goed en veilig te rijden met de motor. Interesse om motorrijlesgever te worden? Klik dan gerust even door naar deze webpagina.




In deze nieuwsbrief werd 1 woord niet neergeschreven dat je bijna in alle andere artikels niet kan wegdenken. Rarara…

Volg ons op FaceBook
en Instagram



 
Top